Historie om vidunderkrydderiet: gurkemeje (curcumin)

Beskrivelse
Det tørrede pulverformede krydderi, som mange mennesker bruger i opskrifter, kommer fra roden (rhizom) -delen af ​​planten Curcuma longa. Den ubearbejdede form af denne rod har en stærk lighed med ingefærrot, og denne lighed er ikke en tilfældighed! Gurkemeje, ingefær og kardemomme er planter, der alle tilhører familien Zingiberaceae-også kendt som ingefærfamilien. Du vil undertiden høre gurkemeje blive omtalt som indisk safran, da dens dybe gul-orange farve ligner den af ​​saffron. Du kan også nogle gange høre det omtales som curcuma, efter at den er bedst undersøgt polyphenolisk komponent, nemlig curcumin. Gurkemeje er blevet brugt gennem historien som et kulinarisk krydderur, urtemedicin og stoffarve KurkumaHQ.

sund kurkuma

Gurkemejerrot har en meget interessant smag og aroma. Dens smag er peppende, varm og bitter, mens duften er mild, men lidt minder om appelsin og ingefær.

Forbrugerne i USA er for det meste bekendt med den tørrede, pulveriserede form af gurkemeje og dens unikke og uforglemmelige farve. Når det købes i frisk rodform, ser kurvulvne ud på en måde, der ligner gingerrot, selvom den er kødfarlig, når den skæres op, og den er dramatisk anderledes end farven på skåret gingerrot.

Historie
Gurkemeje er hjemmehørende i Indien og Sydøstasien, hvor det har været populært i køkkener i flere tusinde år. Ud over sin kulinariske brug har gurkemeje forblev en pindestamplet i botanisk medicin, med medicinsk brug, der går tusindvis af år tilbage i den ayurvediske tradition. I USA er gurkemeje et stof, der er inkluderet i GRAS-listen (generelt anerkendt som sikker) af U.S. Food and Drug Administration, hvor den betragtes som et naturligt fødevarefarvestof.

curcumin sundhed

På verdensplan produceres der ca. 800.000 tons gurkemeje hvert år, hvor over 75% af dette samlede beløb kommer fra Indien, som også er verdens største forbruger og eksportør af gurkemeje; Hvad angår eksporten kommer over 50% af den samlede eksport fra dette land. Efter Indien forekommer den største gurkemejeproduktion i Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Taiwan, Kina, Myanmar og Indonesien. Gurkemeje dyrkes også kommercielt i mange central- og sydamerikanske lande.

Sådan vælges og gemmes
Selv gennem tørrede urter og krydderier er bredt tilgængelige i supermarkeder, udforske de lokale krydderier eller etniske markeder i dit område. Ofte har disse butikker et ekspansivt udvalg af tørrede urter og krydderier, der er af overlegen kvalitet og friskhed end dem, der tilbydes på regelmæssige markeder. På samme måde som med andre tørrede krydderier, prøv at vælge økologisk dyrket gurkemeje, da dette vil give dig mere sikkerhed for, at den tørrede, pulverformede urte ikke er bestrålet. Da farven på gurkemeje varierer mellem sorter, er det ikke et strenge kriterium for kvalitet.

Vi vil også bemærke, at frisk gurkemejerrod også bliver mere tilgængelig for forbrugerne. Du vil normalt finde denne form for gurkemeje i produktionen sektionen, nogle gange nær ingefær rod. Mange mennesker rapporterer nyder denne form for gurkemeje i supper, salater og dressinger eller marinader. Hvis du bringer denne form for gurkemeje hjem fra købmanden, skal den opbevares i køleskabet.

Sørg for ikke at forvirre gurkemeje med karry. “Curry” er et meget generaliseret navn for krydderier kombinationer, der typisk indeholder gurkemeje sammen med mange andre krydderier. For eksempel kan et tørret pulveriseret karrypulver ofte indeholde gurkemeje, koriander, spidskommen, ingefær, kardemomme, kanel og kryddernell sammen med andre krydderier som muskatnød eller fenegreek.

Tørret gurkemejerpulver skal opbevares i en tæt lukket beholder på et køligt, mørkt og tørt sted. Og som tidligere nævnt skal frisk gurkemeje rhizom (rod) opbevares i køleskabet.

September 20, 2018 | Category: Food | Tag:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *